Rioleringselementen

Een buistype dat uitermate geschikt is voor afvalwaterriolering. Bovendien beschikt ze over de degelijkheid van een klassieke betonnen buis met minimum sterkteklasse 160. De werkende lengte is standaard 2.5 meter en is gemakkelijk te plaatsen dankzij de combinatie van zeer gladde spieëinden en een hoogwaardig voegdichtingssysteem. Deze bestaat uit een slagvaste dubbele polypropyleen steekmof en 2 gecertificeerde EPDM glijdichtingen.  Door een eenvoudige boring in de Thio Tube buis kunnen  huisaansluitingen makkelijk gerealiseerd worden.

De Thio Tube producten en hun onderlinge verbindingen voldoen aan de testopstelling volgens  NBN EN 1916 bij 1 bar waterdruk. De buisverbinding  laat een hoge mate van hoekverdraaiing toe.  Door de steekmof te voorzien van een dwarskrachtstop, blijft de buisverbinding ook op langere termijn waterdicht.

De Thio Tube buizen zijn volledig compatibel met onze “IDEAL” toegangs- en verbindingsputten, die uiteraard Benor gecertificeerd zijn conform NBN B21-101 en PTV 101.

Er werd eveneens een zuurbestendige inspectieput ontwikkeld in zwavelbeton naar analogie van de klassieke betonnen toezichtsput. De inspectieput is robuust en opgebouwd uit een basiselement voorzien van schachtelementen en een dekplaat. Dit alles in een glad gegoten uitvoering (wet-cast) bestaande zwavelbeton waardoor de hoogwaardige eigenschappen met betrekking tot DWA (droog weer afvoer) riolering voor het totale element verzekerd zijn. Deze inspectieput valt onder PTV 823 – 1.

De industriële standaardproductie van dit type product is momenteel nog in ontwikkeling.